Van Schoot Pompcentrum was tot nu toe alleen actief op de zakelijke markt met het vermaken van kleding. Maar op 1 april opent het bedrijf een atelier aan de Wilhelminastraat, waar de particulier ook terecht kan. De tijden veranderen en de consument gaat bewuster met zijn of haar kleding om.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft Van Schoot Pompcentrum niets uit te staan met pompen of gemalen. Van Schoot is gespecialiseerd in het vermaken (verpompen) van kleding. „Wij vermaken kleding voor detaillisten en grootwinkelbedrijven in heel Nederland”, vertelt algemeen directeur en eigenaar Andrea van Schoot-Kapfer. „Alles wat aan kant-en-klare kleding kan gebeuren, dat doen we. Vermaken, bedrukken, het opzetten van borduring maar ook het opzetten van reflectiestrepen.”

‘Tijden veranderen’
Tot nu toe opereerde het bedrijf alleen in de zakelijke markt. Maar in Oldenzaal kan de particulier er gewoon terecht. „Tijden veranderen”, legt Andrea van Schoot uit. „Er wordt meer kleding online verkocht. Maar veel mensen gaan ook bewuster met hun kleding om. Ze laten wel een nieuwe rits zetten of laten een broek repareren als dat kan. Maar wie kan dat nog, kleding vermaken? Dit vakmanschap is aan het verdwijnen. Het wordt ook niet meer geleerd op school. Klanten weten niet meer waar ze naartoe moeten.”

Bron: Tubantia